Wat zit er in de Ouders van Nu Zwangerbox en Babybox?

Zwanger? Dan kun je jezelf aanmelden voor de Ouders van Nu Zwangerbox. Dit doe je voordat je 32 weken zwanger bent. Leuk, want binnen 4 tot 6 weken krijg je het magazine Zwanger thuisgestuurd. Tussen de 3 en 8 maanden zwangerschap kan je gratis de Zwangerbox ophalen bij een Etos in jouw buurt.

Na de geboorte van de baby ontvang je de Babybox. Beiden boxen zitten boordevol handige spullen voor moeder en kind. Bovendien vind je er veel kortingsbonnen in. Het aanbod varieert ieder jaar. Spullen als zalf, luiers, voeding, een speentje en een tijdschrift vind je er altijd wel in. Wie zich na 32 weken zwangerschap aanmeldt krijgt alleen de Babybox cadeau. Maar ook deze is de moeite waard.

Wat is de Ouders van Nu Zwangerbox en Babybox?

De box voor zwangere vrouwen heet de “Ouders van Nu Zwangerbox”. Het is een (cadeau)box boordevol leuke producten die bestemd zijn voor moeder en kind. Deze box moet je niet verwarren met de blije doos of de boxen/ dozen van andere aanbieders. Na de geboorte van de baby is er de Babybox.

Etos en Albert Heijn

Iedere zwanger- of babybox heeft weer een andere aanbieder. De Ouders van Nu Zwangerbox kon je eerder bij Etos afhalen. Tegenwoordig is dit Albert Heijn geworden.

Misschien leuk om te weten: de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox stonden vroeger bekend onder de naam Felicitas Zwanger Box en Baby Box.

Lees ook: gratis babydoos

Wanneer en hoe aanmelden?

Iedere zwangere vrouw tot 32 weken zwangerschap kan zich aanmelden voor de gratis Ouders van Nu Zwangerbox. Vrouwen die zich na 32 weken zwangerschap aanmelden komen helaas niet meer in aanmerking voor de Zwangerbox. Wel krijgen ze het tijdschrift cadeau en, na de geboorte, de Baby Box.

Aanmelden kan door het invullen van alle gevraagde gegevens via de website. Telefonisch aanmelden kon vroeger, het is mij niet bekend of dit nog steeds kan. Daarnaast is aanmelden mogelijk voor vrouwen die een oudersvannu profiel hebben op de website.

Het verwerken van een aanmelding neemt ongeveer drie tot vier weken in beslag. Houd daar rekening mee bij het aanmelden. Vrouwen die zich na 32 weken zwangerschap aanmelden lopen de boot mis.

Na het aanmelden ontvang je een digitale ophaalkaart op je woonadres. Met deze kaart kun je de Zwangerbox ophalen. Zonder deze kaart krijg je de box niet mee.

Wat zit er in de Zwangerbox?

Ben je nieuwsgierig wat er in de zwangerbox zit? Het aanbod varieert en kan jaarlijks wisselen. In de box vind je vooral veel spulletjes die gericht zijn op de zwangere vrouw en de eerste week van de baby. Over het algemeen ziet de inhoud er als volgt uit:

 • Tijdschriften voor jonge ouders
 • Verschillende kortingsbonnen
 • Luiers, vaak van het merk Pampers New Born.
 • Fopspeen van het merk Difrax of een ander merk

Soms zit er alcoholvrij bier in, babydoekjes of buikbalsem. Maar ook bijvoorbeeld een verzorgende crème voor jezelf of de baby. Dat is dus heel wisselend.

Ook de inhoud van de Babybox kan ieder jaar variëren, maar ziet er ongeveer als volgt uit:

 • Tijdschrift gericht op de verzorging en opvoeding van je kindje
 • Kortingsbonen voor nog meer voordeel
 • Proefverpakking, bijvoorbeeld van het merk Neutral.
 • Babyvoeding van het merk Nestlé of een ander merk
 • Een potje Sudocremé
 • Billendoekjes
 • Pyamapapje
 • Kindertandpasta
 • Voorleesboekje

Houd je niet vast aan bovenstaande inhoud, dit is slechts een voorbeeld uit een bepaald jaar.

Dit is waarom je kiest voor de Zwangerbox

Waarom melden veel vrouwen zich aan voor de Zwangerbox? Omdat je veel leuke gratis producten krijgt. Vroeger toen het nog de Felicitaties Box heette, werd deze thuisbezorgd door een hostess. Deze (vaak) mevrouw werkte op provisiebasis. Ze kwam dan ook met het doel om zoveel mogelijk producten aan de zwangere of pas bevallen moeder te verkopen. Dit bracht soms problemen met zich mee: jonge moeders bestelde producten soms tegen hun wil in en zaten dan aan hoge kosten vast.

In 2009 is Felicitas ermee gestopt en overgenomen en vervangen door de Ouders van Nu Box. De Felicitas Zwangerkadoos en Babykadoos kwam hiermee onder een andere naam te staan.

De Ouders van Nu Box verplicht je nergens toe. Er komt niemand langs om producten te verkopen. Wel zitten er veel kortingsbonen in de box die uitnodigen tot het uitproberen van producten. Het gaat hier niet alleen om babyproducten maar ook om bijvoorbeeld een vakantie. De aanbiedingen zijn in ieder geval gericht op de zwangere vrouw, de baby of het gezin.

Tip: bekijk kraampakket

4 weken na de geboorte

Zo ongeveer 4 weken na de geboorte zal iemand van Ouders van Nu contact opnemen om te controleren of de baby geboren is en of het adres klopt. Wanneer je dit bevestigt dan ontvang je een digitale ophaalkaart. Met deze kaart kun je de Babybox afhalen. Box op te komen halen. Dit kan bij een Etos filiaal in de buurt. Zonder deze ophaalkaart is het niet mogelijk om de Baby Box op te halen. Zorg daarom altijd dat je deze kaart meeneemt.

Extra’s bij het aanmelden

Wanneer jij je aanmeldt krijg je ook nog eens een magazine thuisgestuurd. Dit is uiteraard ook gratis, na enkele nummers stopt dit automatisch. Je schrijft je ook in voor de nieuwsbrief, deze krijg je per e-mail. Uiteraard is het altijd mogelijk je hier weer voor uit te schrijven. Bovendien heb je gratis toegang tot het forum en ontvang je regelmatig leuke aanbiedingen. Afmelden voor deze aanbiedingen kan heel gemakkelijk door de link in de email te volgen.

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique