Wat zit er in de blije doos?

De blije doos is gratis op te halen en bedoeld voor zwangere vrouwen. Deze box boordevol hebbedingetjes voor je baby en is op te halen bij een Prénatal winkel. Je moet deze doos niet verwarren met de babydoos van de Kruidvat, Etos of Hema. Het aanvragen is eenvoudig maar je moet hem zelf gaan ophalen. Je zal hem dus niet per post ontvangen. Wat zit er in de blije doos? De inhoud komt vaak op hetzelfde neer maar kan per jaar toch wisselen.

Wat is de blije doos?

Het klinkt heel blij en dat is het ook: de blije doos. Deze is écht bedoeld voor vrouwen die in verwachting zijn. Het maakt niks uit of dit je eerste, tweede of volgende kindje is, iedere zwanger vrouw kan de blije doos aanvragen. Deze doos is eigenlijk de opvolger of concurrent van de Felicitas Babybox van de Etos. De blije doos wordt gratis uitgegeven in combinatie met het WIJ jonge ouders magazine. Helaas alleen voor zwangere vrouwen uit Nederland.

Aanvragen en ophalen

De blije doos kun je aanvragen vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent. Het aanvragen doe je online of via de winkels van Prénatal. Vanaf 5 maanden zwangerschap mag je de doos ophalen. Deze wordt dus niet verzonden.

Voor het ophalen krijg je een waarde cheque thuisgestuurd. Wanneer je deze niet hebt ontvangen kun je gewoon een nieuwe cheque aanvragen. Doe dit op tijd want het kan enige tijd duren voordat de cheque binnen is.

Heb je het magazine van WIJ jonge ouders wel al ontvangen maar nog geen waarde cheque? Heb dan nog even geduld. Het feit dat je het magazine ontvangt betekent in ieder geval dat je al in het systeem staat. Alleen op vertoon van de cheque kun je de blije doos ophalen.

Niet vergeten het kraampakket in huis te halen. Dat bestel je gewoon online.

Bekijk kraampakket

Een miskraam, en nu?

Helaas kun je ene miskraam krijgen, iets dat natuurlijk ontzettend verdrietig is. Wanneer je een miskraam hebt gehad kun je de cheque laten vervallen. Ben je later opnieuw zwanger, dan vraag je de blije doos weer opnieuw aan.  Een miskraam en je wil de blije doos evengoed ophalen? Dan mag dat natuurlijk ook.

Wat kost de blije doos?

Goed nieuws want de blije doos kost niks. Wanneer hier toch door iemand geld voor wordt gevraagd gaat het niet om de blije doos of probeert iemand hier geld mee te verdienen. Medewerkers van Prénatal zullen er nooit geld voor vragen. Koop geen blije doos via het internet. Deze is echt gratis te bestellen.

WIJ jonge ouders abonnement

De blije doos kun je alleen aanvragen wanneer je gelijktijdig een abonnement neemt op het magazine WIJ jonge ouders. Dit magazine ontvang je gedurende de zwangerschap elke maand. Geen zorgen, dit is geheel kosteloos. Het is niet mogelijk om alleen de blije doos op te halen en het magazine te weigeren. Het hoort gewoon bij elkaar.

Opzeggen van het abonnement op het magazine zou mogelijk moeten zijn, maar blijkt in de praktijk toch niet zo makkelijk. Beter is het om de magazines gewoon te blijven ontvangen: het verplicht je niet tot lezen en ook niet tot aankopen. Wel staan er heel handige tips en wetenswaardigheden in. Ze zijn zeker de moeite waard om door te lezen. Vaak zitten er ook kortingsbonnen bij.

Wat zit er in de blije doos?

Het is heel spannend om de blije doos op te halen: wat zou er allemaal inzitten? Dit is bijna ieder jaar hetzelfde maar kan soms iets wisselen. Er zitten gratis producten in om uit te proberen en kortingsbonnen. Bewaar deze goed, je weet nooit of je ze nog eens wil gaan gebruiken. De volgende producten zitten er nagenoeg altijd in:

 • Bibi fopspeentje met ‘i love mama’
 • Newborn luiers van Pampers
 • Babysokjes
 • Probeerpotje sudocrème
 • Kortingsbonnen/ voordeelbonnen voor babyproducten
 • Magazine van WIJ

De volgende producten wisselen nogal eens:

 • Vochtige billendoekjes
 • Rompertje
 • Probeerverpakking babyvoeding
 • Feestslinger
 • Knuffeldoekje
 • Babyflesje van Avent
 • Strik voor aan je beha-bandje
 • Bavaria Lemon alcoholvrij

Dit zijn voorbeelden uit voorgaande jaren. Wat zit er in de Blije doos die je binnenkort ophaalt? Grote kans dat dit vergelijkbaar is met hierboven. Laat je verrassen!

Waarom de inhoud zo wisselt

Wat zit er in de blije doos en waarom wisselt de inhoud zo vaak? De inhoud is afhankelijk van de aanbieders. Het ene moment promoot bedrijf A zijn producten, het andere moment is bedrijf B het. Het komt zelfs voor dat de inhoud van de Blije doos halverwege het jaar verandert. Bijvoorbeeld omdat er nog een oude voorraad aanwezig was.

Hoe dan ook, het is altijd leuk om deze doos op te halen en open te maken. Wat zit er dit keer in? Bekijk de producten goed. Op sommige producten staat een houdbaarheidsdatum. Het is belangrijk om dit goed in de gaten te houden en te gebruiken voordat het over datum is. Lukt dit niet, geef deze producten dan aan iemand die het goed kan gebruiken.

Moet ik de Blije doos zelf ophalen?

Niet iedere zwangere vrouw is in de gelegenheid om de blije doos binnen de gestelde termijn op te halen. Je kan ziek zijn, druk met werk of andere bezigheden. Of het komt er gewoon helemaal niet van. Ben je verplicht zelf de blije doos op te gaan halen? Nee hoor, je kan de bon ook aan je partner, een vriendin of je moeder meegegeven. Deze kan op vertoon van de bon bij de Prénatal-winkel de doos voor jou ophalen.

De medewerkers in de winkel gaan echt niet controleren of jij wel de zwangere vrouw bent die zou moeten komen. Ook begrijpen ze wel dat je niet altijd zelf kunt komen. Zijn om de blije doos op te halen hoef je geen identificatie mee te nemen. Alleen de waarde cheque is belangrijk. Vergeten die niet want zonder waarde cheque krijg je de blije doos helaas niet mee.

Iemand anders opgeven voor het is Blije doos

Wist je dat het ook mogelijk is om een ander op te geven voor het Blije doos? Bijvoorbeeld een zwangere vriendin of familielid. Zij ontvangt dan het magazine en de cheque om de blije doos op te halen. Dat is een leuke verrassing!

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique