Waar kun je alizonne dieet volgen?

Net wat kilootjes teveel of niet tevreden over je lichaamsvormen. Je hebt allerlei diëten geprobeerd maar afvallen lukt niet. Sinds 2018 is er veel aandacht voor het alizonne dieet. Dit is een combinatie van een dieet, voedingssupplementen, massages en therapie. Waar kun je alizonne dieet volgen? Ontdek wat dit dieet inhoudt, wat het kost en waar je hiervoor terecht kunt.

Alizonne dieet – therapie

Het alizonne dieet wordt ook wel alizonne therapie genoemd. Dit komt omdat het hier niet alleen om een dieet maar het hele totaalpakket gaat. De alizonne therapie is ontwikkeld door de Nederlandse Claudia van der Lugt. Ze was al in 1997 bezig met het ontwikkelen van dit concept.

Bij de alizonne therapie draait het om gewichtsverlies met behoud van spierweefsel. Dit is belangrijk, omdat de vrouwelijke lichaamscontouren hiermee aanwezig blijven. Bij een gewoon (crash) dieet vindt er teveel spierafbraak plaats, waardoor je er minder vrouwelijk uitziet. Deze therapie is echter ook voor mannen geschikt!

Verschillende onderdelen alizonne therapie

De alizonne therapie bestaat uit 3 onderdelen:

  • Alizonne dieet
  • Bindweefselmassage
  • Ultrasone trillingen

Waar kun je alizonne dieet volgen? Hieronder eerst de drie onderdelen uitvoerig beschreven.

Afvallen met het alizonne dieet

Het alizonne dieet bevat een persoonlijk dieetplan. Dagelijks neem je 5 eiwitshakes. Eén drink je bij het ontbijt, één bij de lunch en één bij het avondeten. De overige twee eiwitshakes neem je tussen het ontbijt en de lunch en in de namiddag.

Eiwitshakes bevatten veel eiwitten, belangrijke en onmisbare bouwstenen voor het lichaam. Juist door voldoende eiwitten te nemen, blijven spieren behouden. Daarnaast helpen eiwitshakes bij het afvallen. Het vermindert het hongergevoel en stimuleert het metabolisme (stofwisseling).

Wil je uitproberen of eiwitshakes voor jou werken?

Bekijk eiwitshake/ eiwitpoeder

Naast het persoonlijk dieet neem je ook voedingssupplementen in. Deze bevatten vitamine, mineralen en aminozuren. Ook dit kun je zelf eenvoudig regelen.

Naar voedingssupplementen

Het kan zijn dat je bepaalde tekorten hebt. Zo blijken veel vrouwen een tekort aan vitamine D te hebben, maar ook een ijzertekort komt vaker voor. Zorg dat je dit aanvult.

Het nut van bindweefselmassage

Bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding van de huid. Het vermindert pijnklachten, verstevigt collageen en zorgt dat de huid flexibeler is. Hierdoor zijn rimpels en een sinaasappelhuid minder zichtbaar. Wie dacht dat bindweefselmassage ontspannend is, heeft het mis.

De huid wordt opgerold en opgepakt, wat soms best wel pijnlijk kan zijn. Voordeel is dat bindweefselmassage effect heeft. Dit effect verdwijnt wanneer je met de behandeling stopt. Wie een beetje handig is, kan een bindweefselmassage bij zichzelf uitvoeren. Dit kost echter wel veel tijd en vergt de juiste technieken.

Ultrasone trillingen

Met ultrasone trillingen worden cellulitis en onderhuids vet aangepakt. Deze trillingen worden opgewekt door omzetting van magnetische of elektrische energie. Een behandeling met ultrasone trillingen (Ultra Sound) verstevigt de huid en vermindert rimpels. Daarnaast stimuleert het de productie van collageen en elastinevezels.

De geluidsgolven trillen het vet als het ware uit de vetcellen, waarna het vet door het lichaam wordt afgevoerd. Het is de enige behandeling die je niet zelf thuis kunt uitvoeren. Hiervoor moet je naar de schoonheidssalon of nog beter: je gaat voor de alizonne therapie.

Prijs alizonne dieet – wat kost het?

Het alizonne dieet is bekend geworden omdat Trijntje Oosterhuis en Angela Groothuizen hier goed mee zijn afgevallen. De prijs van ‘t alizonne dieet is vaak onbekend. Hieruit blijkt dat het best wel prijzig is. Hieronder een voorbeeld van de alizonne dieet prijs:

  • Startpakket alizonne therapie: €95
  • Dieetkosten: €70 – €110 per week
  • Voedingssupplementen: €50 per week
  • Bindweefselmassage €80
  • Ultrasound behandeling: €75

De prijs van ‘t alizonne dieet lijkt soms wat hoog te liggen. Sommige aanbieders vragen €50 – €100 per week voor voedingssupplementen! Het gaat hier om voedingssupplementen die je ook voordelig online kunt bestellen (zie hierboven). Reken zelf maar uit wat dit voor een besparing oplevert.

Waar kun je alizonne dieet volgen?

Je hebt besloten om deze therapie te starten. Waar kun je Arizona dieet volgen? Dit wordt in ruim 20 klinieken verspreid over Nederland aangeboden. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Alizonne in Meijel (Limburg) of Vlijmen (Noord-Brabant). Je kunt ook terecht bij Salon Intens in Nistelrode. In Vught vind je de Alizonne preventieve en cosmetische geneeskunde.

Het lijkt erop dat de meeste klinieken in het zuiden van het land zijn gevestigd. Of je nu zoek bent naar alizonne dieet Friesland of een andere locatie, je komt toch telkens weer in Limburg of Noord-Brabant uit. Voordeel: de zuidelijke gezelligheid en gastvrijheid zijn een mooie aanvulling.

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique