Vocht onder ogen wegmasseren

Heb je last van vocht onder ogen? Wegmasseren is de ideale manier om hiervan af te komen. Daarnaast zijn er nog wel wat andere dingen om van die wallen, kringen of vocht onder de ogen af te komen. Denk maar eens aan de bekende komkommerschijfjes of ijsblokjes. Ontdek hoe vocht onder ogen wegmasseren precies werkt en wat dit met je wallen doet.

De oorzaak van vocht onder ogen

Een nacht slecht slapen resulteert bij sommigen in wallen. Dit staat ook wel bekend als vocht onder de ogen. Maar let op, bij sommige mensen bevatten de wallen juist vet. Dit is een cosmetisch probleem dat je niet zomaar weghaalt. Het is dus belangrijk om te weten of je vet of vocht onder de ogen hebt.

Verdwijnt de ophoping onder de ogen na een paar nachten goed slapen? Dan gaat het echt om vocht en niet om vet. Overigens zijn ook andere oorzaken voor het ontstaan van vocht onder de ogen:

 • Slecht slapen
 • Stress
 • Gezichtsreiniger
 • Mascara
 • Oogschaduw
 • Shampoo
 • Roken
 • Slecht werkende nieren

Jawel, er zijn dus verschillende oorzaken voor wallen waarbij er een vetophoping of vochtophoping onder de ogen ontstaat. In veel gevallen is dit ook erfelijk. De huid onder de ogen zakt dan weg waardoor wallen duidelijk zichtbaar zijn.

Vocht onder ogen wegmasseren

Heb je vet onder de ogen dan kun je dit niet zomaar wegmasseren, bij vocht luk dit wel. Naast het wegmasseren maak je ook nog eens gebruik van een van onderstaande middeltjes. Toch blijft het belangrijk om eerst te beginnen met het wegmasseren van de vochtophoping. Hoe doe je dat eigenlijk? Hieronder vind je de handleiding vocht onder ogen wegmasseren.

 1. Plaats je wijsvinger langs de bovenkant van je neus
 2. Duw met de wijsvinger richting het jukbeen
 3. Zorg dat je het vocht onder de ogen naar buiten toe wegveegt

Wanneer je bovenstaande methode gebruikt duw je het vocht naar de lymfebanen toe. De lymfebanen kunnen nu het vocht goed afvoeren. Dit is een prima methode om het vocht onder de ogen weg te masseren. Herhaal deze behandeling dagelijks, dan bereik je het grootste effect.

Een vochtafdrijvende crème

Wist je dat er ook een speciale wallencrème verkrijgbaar is? Dit ondersteunt het vochtafdrijvende vermogen. Het is belangrijk om deze kraan dagelijks aan te brengen waarbij je gelijk het vocht onder de ogen wegmasseert. De betere crèmes werken ook heel goed tegen rimpels. Ze bevatten hyaluronzuur, een stof dat vocht vanuit de huid via de lucht aantrekt. Dit werkt ontzettend goed tegen rimpels.

Overige producten richten zich alleen op het verwijderen van wallen en donkere kringen onder de ogen. Binnen enkele minuten zou je resultaat moeten zien, maar het effect kan ook langer op zich laten wachten. Het is in ieder geval aan te raden om minimaal een week lang deze crème te gebruiken.

Bekijk wallencrème

Vocht onder ogen verwijderen

Je kunt natuurlijk het vocht onder de ogen wegmasseren maar ook met een aantal andere methoden wegkrijgen. Hiervoor zijn diverse huismiddeltjes. Denk maar eens aan de schijfjes komkommer, deze worden heel veel bij vocht of wallen onder de ogen gebruikt. Dit komt omdat komkommer de huid samen laat trekken, waardoor dit er direct strakker uitziet.

Snij twee plakjes komkommer en leg deze gedurende 10-30 minuten op de ogen. Tip: je kunt gelijktijdig een gezichtsmasker nemen. Hiermee verzorg je de hele gezichtshuid. Heb je geen komkommer in huis? Schijfjes aardappel werkt net zo goed. Voordeel is dat iedereen wel aardappels in huis heeft. Bovendien heeft het gebruik van aardappels nog een voordeel: het helpt tegen geïrriteerde en rode ogen.

Zwarte thee op de ogen

Wist je dat theezakjes met zwarte thee ook heel goed werkt tegen vocht onder de ogen? Het is dan wel belangrijk dat je de theezakjes gebruikt heb, hierdoor komt de cafeïne in de thee vrij. Mocht je geen zwarte thee in huis hebben: groene thee is ook goed.

Voordat je de theezakjes gebruikt is het belangrijk dat ze wel wat zijn afgekoeld. Het is namelijk niet de bedoeling dat je de huid verbrandt!

Vocht onder ogen wegmasseren met aambeienzalf

Dit vind je misschien vreemd maar je kunt ook heel goed het vocht onder de ogen wegmasseren met aambeienzalf. Veel mensen hebben dit in huis maar mochten niet dit geval zijn: aambeienzalf is overal verkrijgbaar.

Bekijk aambeienzalf

Smeer wat zalf op het gedeelte waar je vocht of wallen onder de ogen hebt. Maar let op: dit middel mag je niet elke dag gebruiken. Het is puur bedoeld voor de situaties waarbij je geen tijd hebt voor een uitgebreide behandeling.

Je gezicht spoelen met koud water

Wat ook goed helpt is om ‘s morgens direct na het opstaan je gezicht met koud water te spoelen. Wist je dat heel veel mensen dit doen? Je wordt er niet alleen wakker van, ook vermindert het een opeenhoping van vocht onder de ogen. Je ziet vrijwel direct resultaat. Mocht het niet helpen, dan ben je in ieder geval goed wakker.

Een operatieve ingreep

Vocht onder de ogen wegmasseren maar er gebeurt helemaal niks? Vaak heb je dan met huidveroudering te maken. Het collageen in de huid neemt af waardoor de huid slapper wordt en gaat hangen. Het vocht zakt als het ware in de hangende huid. Met een (kleine) operatieve ingreep wordt de overtollige huid verwijderd. Hiermee verdwijnt ook het vocht of de wallen onder de ogen.

Een andere methode is een onderooglidcorrectie. Beide ingrepen zijn vrij eenvoudig en duren 30-60 minuten. Houd er rekening mee dat dit soort ingrepen vaak niet vergoed wordt. Informeer daarom vooraf bij de zorgverzekeraar.

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique