Verzwaarde deken 1 persoons

Een verzwaarde deken 1 persoons, dit heeft zeker voordelen ten opzichte van een tweepersoons deken. Een verzwaringsdeken is namelijk een heel persoonlijke aankoop. Het gewicht van de deken is afhankelijk van het lichaamsgewicht van de gebruiker. Dit laat zien dat je eigenlijk altijd een verzwaarde deken 1 persoons nodig hebt.

Het effect van een verzwaringsdeken

Waarom zou je eigenlijk een verzwaringsdeken gebruiken? Een verzwarende deken wordt veel ingezet bij autisme, ADHD, ADD, overprikkeling, artrose maar ook bij andere geestelijke of lichamelijke klachten.

Met een verzwaarde deken bereik je een zogenaamd diepe druk stimulatie. Dit zet het lichaam aan tot de aanmaak van bepaalde geluk hormonen. Het effect: een diepe en tevreden slaap. Hierdoor word je uitgerust wakker.

Werkt een verzwarende deken echt?

Veel mensen zijn sceptisch over de aankoop van een verzwaarde deken. Logisch want kan een verzwaringsdeken nou écht klachten bij bepaalde aandoeningen verminderen?

Een verzwaarde deken 1 persoons weegt minimaal 5-6 kg maar vaak meer. Dit is een stuk zwaarder dan een normale deken! Het gewicht wordt gelijkmatig over het lichaam verdeeld. Dit lijkt misschien onprettig maar je went er snel aan. Door de zwaardere druk op het lichaam krijg je het gevoel alsof je geknuffeld wordt. Het lichaam reageert hierop door de aanmaak van serotonine en dopamine. Dit zijn twee gelukshormonen.

Je lichaam ontspant en je slaapt beter en dieper. In de praktijk blijken verzwaringsdekens echt te werken, en ook nog wel voor heel veel verschillende aandoeningen. Hierbij is de verzwaarde deken een vorm van thuistherapie en vergelijkbaar met de knuffelmachine.

Waarom je altijd voor een verzwaarde deken 1 persoons moet gaan

Jij weegt 70 kg en je partner weegt 90 kg. Om maar even wat te noemen want de lichaamsgewichten kunnen natuurlijk ook anders zijn. Hoe dan ook, het komt zelden voor dat jij en je partner even zwaar wegen.

Een verzwaringsdeken moet precies zijn afgestemd op het lichaamsgewicht van de gebruiker. Iemand van 70 kg heeft een verzwaarde deken van 7-10 kg nodig. Terwijl iemand met een lichaamsgewicht van 90 kg een verzwaringsdeken van 9-13 kg nodig heeft. Dat is toch wel een verschil. Dit laat zien dat je in veel gevallen toch een verzwaarde deken 1 persoons nodig hebt.

Het gewicht van de verzwaringsdeken berekenen

Hoe weet je nu voor welk gewicht met betrekking tot de verzwaarde deken je moet gaan? Dat is heel eenvoudig, dit bereken je met een simpele formule. Neem 10% wat 15% van het lichaamsgewicht. Dit is het gewicht dat de deken moet bevatten.

Wanneer je 70 kg weegt en hier 10% of 15% van neemt dan kom je op een verzwaringsdeken met een gewicht van 7 kg tot 10 kg uit. Je moet zeker niet meer of minder pakken. Een te zware deken voelt vervelend aan terwijl een te lichte deken geen effect heeft.

Verzwaarde deken 1 persoons voor kinderen

Hoe zit het dan met verzwaringsdekens voor kinderen? Hier is dezelfde formule voor. Maar let op, kinderen groeien snel en komen dan ook sneller in gewicht aan. Hierdoor lijkt het verleidelijk om een verzwaarde deken op de groei te kopen. Niet doen! Een te zware deken is helemaal geen pretje en kan zelfs een tegenovergesteld effect hebben.

Houd er overigens rekening mee dat een verzwaringsdeken niet geschikt is voor hele jonge kinderen. Het kind moet toch minimaal vier jaar oud zijn wil het onder een verzwaringsdeken liggen. Voor jongere kinderen of baby’s zijn er andere methoden zoals het inbakeren of strak instoppen.

Prijs verzwaringsdeken 1 persoons

De prijs van een verzwaarde deken 1 persoons is afhankelijk van de aanbieder. Met de kwaliteit zit het in veel gevallen wel goed, vooral wanneer je een verzwaringsdeken uit Nederland koopt. Verzwaringsdekens uit het buitenland kunnen wel van een andere kwaliteit zijn, met name wanneer je deze uit een Aziatisch land bestelt.

Voor een goede verzwaarde deken 1 persoons betaal je tussen de € 65 en € 100. Calmzy is de duurste terwijl Livitproducts of Kustaa een stuk goedkoper is. Maar ook het bekende merk Swiss Night is voordeliger dan het duurdere Calmzy. En de kwaliteit? Die is overal nagenoeg gelijk. Dit is ook terug te zien in de beoordelingen door gebruikers.

Bekijk verzwaarde deken 1 persoons

Via bovenstaande link bekijk je de meest populaire modellen van dit moment. Maak zelf een keuze.

Kan ik de verzwaringsdeken ruilen?

Wanneer je online bestelt dan geldt de wet kopen op afstand. Dit betekent dat je in ieder geval binnen 14 dagen het product mag ruilen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je eerst onder de deken slaapt en deze dan gaat ruilen, dit zou erg onhygiënisch zijn. In dit geval heb je het product in gebruik genomen en vervalt ook het recht op ruilen.

Let op, sommige aanbieders zeggen dat je de deken helemaal niet mag ruilen. Dus ook niet wanneer je hem niet gebruikt hebt. Dit klopt niet: bij online aankopen mag je ongebruikte producten altijd binnen 14 dagen retour sturen. Wanneer een aanbieder zegt dat je nooit mag ruilen dan kun je hier beter niet kopen.

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique