Plastische Chirurgie Michael Jackson

Hij is in 2009 overleden maar een echte legende: Michael Jackson. Dit popidool staat bekend om zijn verslaving aan plastische chirurgie. Toby Mayer, de plastische chirurg die de behandeling van Michael Jackson weigerde, vertelde na diens overlijden over het verwoestende gezicht van de zanger.

Over Michael Jackson

Michael Joseph Jackson werd geboren in 1958 (Indiana). Op jeugdige leeftijd was hij lid van de succesvolle Amerikaanse popgroep the Jackson 5, bestaande uit vijf kinderen uit de familie van Joe Jackson.

De King of Pop, zo werd Michael Jackson ook wel genoemd. Hij was een van de meest succesvolle artiesten van de 20e eeuw. Hij wist zich te onderscheiden met zijn typische dansbewegingen en herkenbaar stemgeluid.

Hij overleed op 25 juni 2009 aan een hartstilstand, te wijten aan een overdosis propofol. Hij werd 50 jaar oud. Op 7 juli 2009 werd Michael Jackson onder grote belangstelling van over de hele wereld herdacht.

Memories

Iedereen is wel op de hoogte van Michael’s leven. Michael had gedurende zijn bestaan veel te verduren, en zijn excentrieke gedrag gaf hem de bijnaam Wacko Jacko. Ook zijn uiterlijk deed veel stof opwaaien. Michael was geobsedeerd door plastische chirurgie. Zijn gezicht veranderde in de loop der jaren drastisch.

Plastische chirurgie Michael Jackson

Een van de bekendste plastische chirurgie in van Hollywood is Toby Mayer. Deze man heeft vele bekende artiesten en acteurs geholpen. Toch weigerde hij om Michael Jackson te behandelen.

Toby vertelde in een interview dat hij Michael getalenteerd, getalenteerd en getroebleerd vond. Michael groeide uit van een jonge zanger tot een groots popidool, waarbij hij werd uitgeroepen tot the King of Pop. Niet alleen zijn innerlijk veranderde hierdoor, ook zijn uiterlijk, maar dat liet Michael zelf doen.

 Zijn neus, wenkbrauwen, complete facelifts, niemand weet precies hoe vaak Michael al onder het mes is geweest, maar dát hij het vaak heeft laten doen dat weet iedereen. Na elke operatie, hoe klein ook, zag hij er nóg onnatuurlijker uit, zo vertelde Toby Mayer. Toby is van mening dat dat niet is wat men bedoeld heeft met plastische chirurgie.

Bekijk bestverkochte Michael Jackson dingen

Kliniek van Toby Mayer

Toby Mayer heeft een kliniek in Beverly Hills.  Hier komen alle sterren langs die een behandeling willen ondergaan. Ook Michael Jackson klopte bij de kliniek aan. Daar kreeg Michael te horen dat zijn doelstellingen niet realistisch waren.

Michael liet zich hierdoor echter niet ontmoedigen, hij bedankte Toby en ging op zoek naar een andere plastische chirurg. Michael vond al snel een chirurg die hem wel wilde opereren.

Stoornis van Michael Jackson

De plastische chirurgie van Michael Jackson, hoe kwam het zover? Dit popidool heeft ontelbare behandelingen ondergaan. Volgens Toby Mayer heeft Michael een stoornis. Hij is geobsedeerd door plastische chirurgie, en zal dan ook nooit tevreden zijn over zijn uiterlijk. Hoe vaak hij ook geopereerd zou worden, Michael zou altijd weer opnieuw blijven aankloppen voor nog een operatie, en nog een.

Deze stoornis staat bekend onder de naam body dysmorphia. Mensen die aan deze stoornis lijden hebben geen duidelijk doel. Ze wijzen naar een jukbeen of oor en zeggen dat ze het gewoon niet mooi vinden, maar kunnen niet precies aangeven wat ze er niet mooi aan vinden. Ook kan de patiënt niet zeggen hoe het dan wel moet worden.

Toby had het in de gaten en weigerde plastische chirurgie bij Michael Jackson. Hij wist van tevoren dat Michael toch niet tevreden zou zijn over het resultaat.

Verslaafd aan plastische chirurgie, aldus moeder

De moeder van Michael Jackson, Katherine Jackson, verklaart ook dat haar zoon geobsedeerd was door plastische chirurgie.

Hoe vaak heeft Michael Jackson plastische chirurgie ondergaan?

Michael Jackson zei in 1993 in een talkshow van Oprah Winfrey dat hij maar twee operaties had ondergaan. Zijn moeder weerlegde dat.

Er zijn maar heel weinig mensen die geloven dat Michael Jackson echt maar twee operaties heeft ondergaan. Zijn extreme gedaanteverwisseling is namelijk niet in twee operaties te bewerkstelligen.

Plastisch chirurg Toby Mayer zag iedere ingreep met afgrijzen aan. Het uiterlijk van Michael werd er niet beter op maar verslechterde telkens. Volgens Mayer is een plastische chirurg geboren om mensen juist mooier en aantrekkelijker te maken.

De neus van Michael was afschuwelijk, zo vertelde Toby. Hij vergeleek de neus van Michael met the Phantom of the Opera (het spook van de opera). Vanwege de vele operaties had Michael een huidtransplantatie nodig. Michael begon steeds meer vrouwelijk trekjes te vertonen maar op en onnatuurlijke manier. De kin van Michael zou minstens drie keer gedaan moeten zijn en werd steeds breder, wat niet overeenstemt met het verder vrouwelijke uiterlijk.

King of plastische chirurgie

Niet alleen in de muziekwereld zal Michael altijd herinnerd worden als the King of Pop, ook in de plastische chirurgie laat Michael een duidelijke indruk achter. Voor veel patiënten was Michael een schrikbeeld. In de kliniek van Toby Mayer werden er wel eens grapjes over Michael gemaakt. Toby zei soms tegen een patiënt die op weg was naar de operatiekamer: “jij wilde er toch uitzien als Michael Jackson?”

Volgens Toby had Michael na de eerste ingrepen moeten stoppen, toen was het uiterlijk nog acceptabel. Was Michael toen naar Toby toe gekomen, dan had Toby tegen Michael gezegd dat hij er goed uitzag. Maar Michael kwam niet naar Toby, dat was pas veel later. En Michael ging door met plastische chirurgie. Waardoor zijn uiterlijk steeds schrikwekkender werd.

Michael Jackson’s huidziekte

Sommige veranderingen aan Michael Jackson’s uiterlijk waren niet alleen aan plastische chirurgie te wijten. Zo leed Michael Jackson aan de huidziekte vitiligo. Dit is een huidziekte waarbij het pigment verdwijnt. Als gevolg hiervan ontstaan er witte vlekken op de huid.

Michael Jackson ging er inderdaad steeds belangrijker uitzien. Dit had enerzijds met plastische chirurgie te maken (verandering van onder andere neus en kin). Maar ook de huidziekte vitiligo droeg bij aan zijn blankere uitstraling.

Plastische chirurgie kosten

Denk je erover om iets aan je uiterlijk te laten veranderen? De plastische chirurgiekosten liggen er aardig hoog. Bovendien wordt dit soort ingrepen zelden vergoed door de zorgverzekeraar. Voor een boven het oogcorrectie betaal je ongeveer € 800. Body botox kost € 100 per keer en een afstaande oor correctie aan beide zijden kostte € 1700. Een facelift? Tussen de € 3000 en € 6000.

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique