Physiomer Baby ervaring en review

Physiomer baby neusspray reinigt de neusholtes van baby’s. Dit wordt veel gebruikt bij verkoudheid en bijholteontsteking. Hoe werkt dit product en is het veilig in gebruik? In dit artikel lees je meer over de Physiomer baby ervaring en review. Met een duidelijke handleiding over het gebruik hiervan.

Physiomer – natriumchloride voor de neus

Wat is dit middel precies? Deze neusspray bevat de werkzame stof natriumchloride. Dit komt overeen met keukenzout. Natriumchloride komt in het lichaam voor in een sterkte van 0,9%. Het is dus helemaal niet vreemd om natriumchloride voor de neus te gebruiken.

Natriumchloride met een sterke van 0,9% wordt ook wel fysiologische zoutoplossing genoemd. Voordeel van deze sterkte is dat het de slijmvliezen en huid niet irriteert. Gebruik je een sterkere oplossing, dan kan dit wel irriterend werken. Physiomer met natriumchloride is dus vriendelijk in gebruik.

Wanneer Physiomer gebruiken?

Physiomer baby is gebruiken bij een verkoudheid of bijholteontsteking. Ook wordt het ingezet bij hooikoorts. Hoe werkt Physiomer baby precies? Bij een verkoudheid, bijholteontsteking of hooikoorts zwelt het slijmvlies in de neus op. Hierdoor maakt het slijmvlies meer slijm aan. Het gevolg is een loopneus, snotneus en kan de baby moeilijk door de neus ademhalen.

De neusspray bevat de werkzame stof natriumchloride, dat het slijm oplost. Hierdoor komt het slijm gemakkelijker los het lichaam kan dit beter afvoeren, waardoor baby weer vrijer kan ademhalen. Het is zelfs mogelijk om te gebruiken om Aangekoekte korsten of hard geworden snot te verwijderen.

De veiligheid van Physiomer baby

Er zijn heel wat neussprays of druppels tegen verkoudheid en hooikoorts verkrijgbaar. Veel van deze middelen laten het neusslijmvlies slinken. Dit is echter niet aan te raden bij baby’s en kinderen jonger dan 2 jaar. Dit soort producten kan namelijk vervelende bijwerkingen hebben. Physiomer neusspray is wél geschikt voor zuigelingen en dreumesen tot 2 jaar oud.

Physiomer ervaring en review

Je bent vast benieuwd naar de Physiomer baby ervaring en review (ook voor volwassenen). Let op dat er verschil is tussen de normale Physiomer neusspray (voor volwassenen) en Physiomer baby. We hebben gezocht naar gebruikerservaringen. Hierbij kwamen de tot de volgende conclusie:

De Physiomer ervaring is goed: het is gemakkelijk in gebruik en brengt verlichting. Het wordt beter beoordeeld dan andere neussprays of neusdruppels.

Dit is de Physiomer review:

 • De werking houdt enkele uren aan
 • Werkt zeer goed bij neusverkoudheid
 • Ontzwelt de neus
 • Zorgt voor een vrije ademhaling
 • Eenvoudig in gebruik
 • Onschadelijk voor de neus slijmvliezen
 • De straal kan te hard zijn
 • Prijzig in vergelijking met eigengemaakte neusspray

De Physiomer review is over het algemeen goed. Nadeel is dat de straal wat hard kan zijn. Dit heeft echter ook een voordeel: zo wordt de zoutoplossing goed de neus ingespoten en loopt het minder snel naar buiten.

Zo gebruik je Physiomer neusspray

Op het gebied van Physiomer ervaring is het effect al na enkele minuten merkbaar. Ingedikte kosten laten makkelijker los en baby kan vrijer ademhalen. Dit geldt bij verkoudheid, hooikoorts en bijholteontsteking. Physiomer baby neusspray heeft geen tot weinig bijwerkingen. Soms ontstaat er overgevoeligheid.

Het is belangrijk om dit product op de juiste manier te gebruiken. Dit doe je zo:

 • Snuit de neus van baby of maak de neus schoon
 • Schud de verstuiver
 • Houd het hoofd van baby een beetje schuin naar voren gebogen
 • Breng het tuitje in een neusgat aan
 • Houd het andere neusgat dichtgedrukt
 • Druk het pompje eenmaal in
 • Herhaal bovenstaande bij het andere neusgat

Om de effectiviteit te vergroten moet het kind de vloeistof opsnuiven. Dit is bijna onmogelijk bij zuigelingen. Het helpt dan om de baby in liggende houding de neusspray toe te dienen. Op deze manier loopt het minder snel uit de neus.

Door het gebruik van het tuitje kan er soms een bloedneus ontstaan. Gelukkig is dit te voorkomen. Dit doe je door het tuitje naar de buitenkant van de neus te laten wijzen. Dit voorkomt irritatie en neusbloedingen. Bovendien wordt een te harde straal minder goed gevuld. overigens ervaart iedereen de hardheid van de straal weer anders.

Prijs Physiomer neusspray voor baby

Dit product is in verschillende varianten verkrijgbaar:

 1. Baby neusspray
 2. Normal Jet bij verkoudheid
 3. Strong Jet bij verkoudheid en chirurgische ingreep aan de neusholtes

Voor zuigelingen gebruik je altijd Physiomer baby spray. Een verpakking van 135 ml kost ongeveer €9. Dit product is steriel en bevat geen drijfgas. Het is PH aangepast aan het neusslijmvlies.

Bekijk de Physiomer baby spray

De Normal Jet neusspray kost hetzelfde, terwijl de Strong Jet iets duurder is. Voor de laatste product betaal je ongeveer €11 tot 11 uur of 50 per verpakking. Moeten we er wel bij zeggen dat de stroom Jet een inhoud van 210 milliliter heeft, wat meer is dan de andere twee varianten (135mm).

Schoonmaken van de neusspray

Gebruik de Physiomer baby neusspray slechts bij één kind. Heb je twee kinderen die beide verkouden zijn, dan gebruik je ook twee verschillende neussprays. Zo voorkom je onderlinge . Maak de verstuiver na elk gebruik met warm water schoon. Droog deze hierna goed af. Hiermee blijft het tuitje vrij van bacteriën.

De neusspray bijvullen

Vanwege de hoge aanschafprijs willen veel ouders de neusspray zelf bijvullen. Dit is helaas niet mogelijk; er zit geen draaidop op het flesje. Vind je de aanschafprijs te hoog en ben je op zoek naar een goedkoper alternatief? Misschien is dit iets voor jou:

Otrivin baby neusspray

Otrivin baby Monodose

A.Vogel neusspray baby

Dit zijn de goedkopere alternatieven voor de Physiomer baby spray. Toch zijn deze spays niet veel goedkoper. Zo bevat de Otrivin baby neusspray een inhoud van 15 ml. De Physiomer baby spray heeft een inhoud van 135 ml. Deze gaat deze veel langer mee en is naar verhouding een stuk goedkoper.

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique