Nostradamus 2021: voorspellingen voor de 21e eeuw

Nostradamus 2021, ben jij ook zo benieuwd wat ons te wachten staat? Hij was apotheker en onafgestudeerde arts. Tegenwoordig zien we hem als voorspeller van onheil. Zijn voorspellingen zijn mysterieus, waardoor je vaak achteraf pas weet wat hij bedoelde. Hoe zit het met Nostradamus 2021 oftewel zijn we komend jaar veilig?

Wie is Nostradamus?

Michel de Nostradame, zo heet de man die we simpelweg Nostradamus noemen. Deze Franse apotheker leefde van 1503 tot 1566. Hij is de auteur van het bekende Les Prophéties. Wat? Een verzameling van boodschappen waarvan Nostradamus beweert dat deze uitkomen.

Het probleem met zijn boodschappen is dat ze voor velen om begrijpbare zijn. Pas achteraf begrijpen mensen wat Nostradamus voorspelde. Maar ja, dan is het onheil al op ons afgekomen en kunnen we er niets meer aan doen.

Voorspellingen uit het verleden

Maak je geen zorgen: niet alle dreigende voorspellingen van Nostradamus zijn uitgekomen. Een aantal wel. Dit zijn tot nu toe zijn beste voorspellingen:

“Het bloed van de rechtvaardigen zal te Londen in gebreke blijven. Verbrand door bliksemschichten van drieëntwintig de zes… “

Hiermee voorspelde Nostradamus de brand uit 1966 waarbij Londen volledig in vlammen opging. Waar haal je het jaar 1966 uit op? Nou, hij noemt 23 de 6 wat je kan vertalen naar 3 × 20 + 6 = 66 (1966). De rest is duidelijk. Nog een voorspelling van Nostradamus:

“De grote man zal in het daglicht worden neergeslagen met een donderslag. Een kwaadaardige daad voorspeld door de drager van een petitie.”

Weet je al op wie of wat dit slaat? Juist ja, op de aanslag op John F Kennedy. Hij werd overdag door een kogel (donderslag) gedood. Die petitie heeft natuurlijk met zijn publieksreis met het oog op de herverkiezing te maken. Verdere voorspellingen herleiden naar de tweede wereldoorlog (Hitler) en het instorten van de Twin Towers, maar ook naar andere gebeurtenissen.

Bekijk: Nederlands boek Nostradamus

Nostradamus 2021

Heeft Nostradamus het coronavirus dat in 2020 de wereld in zijn greep houdt ook daadwerkelijk voorspeld? Niet zo duidelijk als andere gebeurtenissen.

Voor elke gebeurtenis kun je terugvallen op een van zijn verzen. Doordat zijn voorspellingen zeer algemeen en vaag zijn doen ze nog het meest aan astrologische voorspellingen (horoscoop) denken. Op zich niet vreemd want Nostradamus hield zich ook met astrologie bezig. Hierdoor wordt hij door sommigen als een oplichter gezien, terwijl anderen zweren bij zijn voorspellingen.

Nostradamus 2021. Dit zijn in ieder geval 3 dingen die we volgens Nostradamus in 2021 mogen verwachten.

1. Confrontatie tussen christendom en islam

Dat het al langer tussen het christendom en de islam rommelt, dat is niet onbekend. Volgens Nostradamus 2021 komt er een enorme confrontatie tussen deze twee geloofsgroeperingen. Gezien de huidige ontwikkelingen is het helemaal niet ondenkbaar dat we hier in 2021 meer van gaan merken. Er is ook een flinke opkomst van moslims in niet islamitische landen. Dit leidt tot botsingen waarbij misschien wel gebruik wordt gemaakt van biologische of chemische stoffen (kwatrijn 547, 621 en 991).

2. Verenigde Staten en Rusland worden bondgenoten

Hoe Nostradamus het precies omschreven heeft dat blijft onduidelijk, maar in kwatrijn 289 geeft hij aan dat de Verenigde Staten en Rusland bondgenoten worden. In juni 2020 kwamen deze twee landen niet tot een nieuwe verlenging van het kernwapenverdrag. Dit geeft weinig aanleiding tot een optimistische toekomst. Maar wanneer we Nostradamus 2021 mogen geloven komt hier verandering in en worden deze landen de beste maatjes.

3. De derde wereldoorlog

We moeten niet aan een derde Wereldoorlog denken maar volgens Nostradamus 2021 zou dit op korte termijn wel kunnen gebeuren. In paragraaf 23 van een brief zegt Nostradamus:

“het grootse rijk van de antichrist zou moeten beginnen in de heerschappij van een vorig rijk van ‘Acla'”.

Acla verwijst naar de leider van de Aziatische Hans. In kwatrijn 554 is te lezen hoe de derde antichrist zijn reis start vanuit de Kaspische zee/ Zwarte Zee waarna hij via Rusland Turkije bereikt. De derde wereldoorlog gaat volgens Nostradamus 27 jaar lang duren. Hierbij worden Europa, het Westen en de VS hard geraakt.

Nostradamus 2021: waarheid of niet?

De vraag is natuurlijk of de Nostradamus 2021 voorspellingen ook echt uit gaan komen. Meestal is het zo dat wij een actieve gebeurtenis in een van de kwatrijnen van Nostradamus proberen te plaatsen. Zo kan er achteraf gezegd worden: “hij had gelijk!” dit maakt het natuurlijk nog lastiger om zijn voorspellingen voor waarheid aan te zien.

Doordat er ook voorspellingen zijn uitgekomen zijn er ontzettend veel mensen die in Nostradamus geloven. Toch is en blijft het een vorm van astrologie, iets dat je ruim kunt interpreteren. En laten we eerlijk zijn: het is ook interessant om van het werk van Nostradamus een voorspelling in de toekomst te maken. Er is altijd een kans dat het uitkomt.

Kritiek op plagiaat

Volgens een professor aan de universiteit van Luik heeft Nostradamus de bekende verzen nauwelijks zelf geschreven. Het werk lijkt grotendeels zijn overgenomen van Yves de Lessines, een monnik en het Belgische Cambron.

Dat Nostradamus van plagiaat wordt beschuldigd heeft te maken met het feit dat er een dagboekbrief van Nostradamus is gevonden waarin hij beschrijft hoe hij het boek van Yves de Lessines heeft gestolen, overgeschreven, aangevuld met eigen verzen en vervolgens heeft vernietigd.

Bijzonder is dat het originele werk van Yves de Lessines is gebaseerd op feiten uit de 13e en 14e eeuw. Nostradamus interpreteerde veel dingen verkeerd en heeft hier zijn eigen draai aangegeven. Zo kunnen we de voorspellingen van Nostradamus ook op de huidige gebeurtenissen projecteren.

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique