Massage bed kopen? Let hier goed op

Een massagebed kopen is een flinke investering. Gemiddeld ben je tussen de 3500 en wel € 4500 kwijt. Natuurlijk zijn er ook een aantal goedkopere alternatieven, deze kosten tussen de € 50 en € 150. Wil je een massage bed kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Bijvoorbeeld de werking, kwaliteit van het product en natuurlijk de prijs. Een goede gezondheid hoeft niet heel duur te zijn.

Verschillende modellen massagebedden

Er is op het gebied van massagebedden heel wat verkrijgbaar. Zo zijn mensen op zoek naar het massagebed inklapbaar, maar dit wordt een lastige. Het is namelijk veel werk om het complete massagebed telkens in- en uit te klappen. Beter kun je het bed een vaste plek in huis geven. Ben je toch op zoek naar een inklapbaarmassage bed, dan zijn er heel wat goede alternatieven.

Het massagebed werkt elektrisch, het wordt soms ook wel als massage bed electric verkocht. Dit is dus precies hetzelfde. Ik laat je de verschillende mogelijkheden zien, dan weet je ook wat je koopt.

Een massage bed is geen massagetafel

Waar veel mensen zich in vergissen is dat een massagebed gelijk is aan een massagetafel. Niet dus, want een massage bed ziet er heel anders uit. Het grootste verschil tussen deze twee is dat een massagebed zelfwerkend is. Je ontvangt een heerlijke massage van het bed, en niet van een masseur.

Een massagetafel vind je in de massagesalon of bij de fysiotherapeut. Je ontvangt een massagebehandeling van de masseur en niet van de tafel. Het massagebed is dan ook geliefd bij particulieren, zo hoeven ze niet naar de masseur of fysiotherapeut. Toch kom je de bed ook steeds vaker binnen zorginstellingen of zorgaanbieders tegen.

Massagebed kopen: hier moet je op letten

Een massage bed kopen doe je niet zomaar. Het gemiddelde massagebed kost meer dan € 3000, dan ga je niet over één nacht ijs. Zoek je een goedkoper alternatief, dan vind je dit verderop in het artikel. Eerst even de belangrijkste aandachtspunten met betrekking tot een massagebed kopen.

Tip 1: het moet elektrisch zijn

Een massagebed dat niet elektrisch is? Jammer, maar dan is het ook niet een echt massagebed. Waarschijnlijk gaat het om een massagetafel. Een massagebed beschikt over verschillende massagefuncties aan soms een infrarood functie. Hier is elektriciteit voor nodig.

Tip 2: besteed je budget goed

ga je voor het beste massagebed dan kom je uit bij de CERAGEM Master V3, dit is echt een topper onder de massagebedden. Hij kost meer dan € 4000 maar heeft heel wat te bieden.

De tweede keuze is voor Nuga Best N6, die kost iets minder dan € 3700. Beiden zijn voorzien van verschillende massage functies, infrarood en acupressuur.

Je kunt beter wat langer doorsparen en voor het beste massagebed gaan. Wil je een tweedehands massagebed kopen dan moet deze echt in perfecte staat zijn, anders is hij het geld niet waard.

Tip 3: goedkoop is duurkoop

Voor een massagebed geldt: goedkoop is duurkoop. Koop je namelijk een heel goedkoop modelletje dan is de kans groot dat de kwaliteit erg laag is. Wees voorzichtig wanneer je een massagebed uit een Aziatische webshop besteld. In deze landen hebben ze andere kwaliteitseisen, in veel gevallen ontbreekt dit zelfs helemaal. Ook wordt het lastig om je recht op garantie te claimen.

Tip 4: de belangrijkste functies bekijken

Een massagebed kopen? Deze moet op zijn minst over de volgende functies beschikken:

  • Compressiemassage
  • Vibratiemassage
  • Rolmassage
  • Acupressuur
  • Infrarood

Beschikt het massagebed over minder functies of heeft het geen infrarood, dan is het in ieder geval goedkoper dan € 3000. Bedenk of je deze functies kunt missen, want je kunt ze er niet bij kopen.

Tip 5: elektrisch massage matras als alternatief

Niet iedereen heeft voldoende budget voor een massagebed. Een goed alternatief is het elektrisch massage matras met warmte. Dit matras beschikt over verschillende functies, massagezones en natuurlijk een verwarming. Je legt het met hasj op het bed, de bank, een stoel of gewoon op de grond.

Voordeel van een massage met als dat het een goede werking heeft… Bijvoorbeeld wanneer je last van spierpijn of gewrichtspijn. Het werkt niet zo intensief als een massagebed maar het is een prima en goedkoper alternatief. Het massage matras met warmte kost slechts € 50 tot vele € 70. Dit is natuurlijk een stuk goedkoper dan het echte massagebed. Ideaal voor mensen met een beperkt budget.

Waar een massagebed kopen?

Je hoeft echt nu naar een speciaalzaak om een massagebed te kopen. Tegenwoordig bestel je die gewoon online eens hierbij keuze uit verschillende massagebedden, matrassen en massage matten. Je hebt ook het warmtekussen met massage, er is dus voldoende keus.

Wanneer je online bestelt kun je ook nog eens vergelijken met betrekking tot de prijzen. Hier is echt wel verschil tussen, dus het zeker om links goed te vergelijken. Nog een voordeel van online bestellen is dat er geen verkoper in je nek hijgt en jou het allerduurste probeert aan te smeren. Je leest alle specificaties, vergelijkt en trekt je eigen conclusie. Bovendien krijg je alles netjes thuis bezorgd.

Bekijk massage bedden- en matrassen

Massagebed overtrek of hoeslaken

Soms lig je met blote huid op het massagebed. Het kan ook dat je vooraf een speciale olie of rem op de huid smeert. Normaal gesproken moet de bekleding van het massagebed hier tegen kunnen. Toch is het aan te raden om de bekleding tegen vlekken te beschermen. Dit doe je door gebruik te maken van een massage bed hoeslaken of een speciale overtrek.

Normaal gesproken wordt het hoeslaken of de overtrek in de massagesalon of bij de fysiotherapeut gebruikt. Een particulier met een massagebed wil natuurlijk ook dat het apparaat goed beschermd blijft. Gelukkig is een hoeslaken of overtrek niet zo duur. Je betaalt tussen de € 20 en € 30, dat valt dus wel mee. Je kunt ook gewoon een bad maken gebruik je, dit is een net zo makkelijk en goedkoper alternatief.

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique