Luier kampioen: luiers verschonen

Voor alles is wel een wedstrijd te verzinnen. Zo is er ook de luier kampioen. De wat? Jazeker, iemand die kampioen is in luiers verschonen. De echte kampioen is niemand minder dan Bruce Willis. Oh wacht, er is ook nog een luieremmer die de luierkampioen heet. Ook hierover lees je meer (onderin het artikel).

Kampioen in luiers verschonen

Dat verzin je toch niet, een luier kampioen? Toch is het echt waar! Maar niet zoals je denkt want het ging hier niet om een echte wedstrijd. In 2013 werd de bekende acteur Bruce Willis geïnterviewd. Hij verklaarde dat hij in minder dan 7 seconden een luier om verschonen. Kan jij dit?

Aan de hand van zijn verklaring werd Bruce Willis bestempeld als de luier kampioen. Maar goed, het ging hier dus niet om een echte wedstrijd, hoewel luiers verschonen best wel topsport is.

Tip: Wil je meer weten over de luieremmer/ luierkampioen? Scroll dan evenveel door naar beneden, daar vind je meer informatie over dit product.

Wedstrijd luiers verschonen

Dit artikel begon met de opmerking dat voor alles een wedstrijd te verzinnen is. Waarom is er dan nog geen officiële wedstrijd luiers verschonen? Op zich zou dit een hele leuke wedstrijd zijn. Natuurlijk niet met echte baby’s want dan zouden er tijdens de wedstrijd wel wat ongelukken gebeuren. Nee, gewoon een wedstrijd met babypoppen.

Helaas is er geen officiële wedstrijd luiers verschonen. Maar deze wedstrijd is wel een heel leuk idee voor een babyshower. Wie kan het snelst luiers verschonen en is hiermee de luier kampioen?

Ook leuk: geblinddoekt luiers verschonen. Want het maakt het allemaal een stuk lastiger maar ook veel interessanter. Het is natuurlijk nog leuker om de babypop te voorzien van wat pindakaas op de billetjes. Dan is het tijdens het verschonen ook nog de kunst om de billetjes zo goed mogelijk schoon te maken.

Wereldrecord luiers verwisselen

Er is geen wedstrijd luiers verschonen maar wel het wereldrecord luiers verwisselen. Sommigen noemen het een wedstrijd maar eigenlijk gaat het dus om het neerzetten van een wereldrecord. In 2016 werden er 7441 baby’s tegelijkertijd verschoond. Tegelijkertijd werd er aandacht gevraagd voor de milieubelasting die wegwerpluiers met zich meebrengen.

Het wereldrecord luiers verwisselen gaat dus niet alleen om het neerzetten van een record maar vooral om de milieubelasting onder de aandacht te brengen. Het duurt namelijk 100-300 jaar voordat een wegwerp luier helemaal gecomposteerd is. Dat is best lang.

De luierkampioen als luieremmer

Goed, dit was alles over de kampioen luiers verschonen. Er is nog een luier kampioen, maar dat schrijf je aan elkaar: de speciale luieremmer. Het gaat hier om de DiaperChamp. Jawel, als je naar het Nederlands vertaald dan kom je dus op luierkampioen uit.

De DiaperChamp luieremmer is speciaal bedoeld voor het reukloos weggooien van wegwerpluiers. Iedereen weet immers hoe erg vieze luiers kunnen stinken. Gooi je ze in een normale emmer dan stinkt de hele slaapkamer, de keuken of de woonkamer. Deze stank blijft dagenlang hangen, net zolang totdat je de prullenbak eindelijk eens leeg maakt.

De Diaperchamp Luieremmer moet dit probleem dus oplossen. Hoe werkt deze luierkampioen? Het gaat hier om een speciale luieremmer met klepmechanisme in het deksel. Eerst plaats je een zak in de emmer. Dit kan gewoon een geschikte vuilniszak zijn, hier heb je dus geen aparte zakken voor nodig. Vervolgens val je de vuilniszak rond de ring en sluit de emmer.

Het deksel is voorzien van een uniek klapmechanisme. Hierdoor kun je in een enkele beweging de luier weg gooien zonder dat de geur van de andere luiers je tegemoet komt. Nadat hem nog vol is maak je deze heel eenvoudig open en verwijder je de vuilniszak. Hierbij druk je op de knop zodat je de zak reukloos verwijdert.

De luier kampioen kopen

Dus jij wilt de luierkampioen oftewel die praktische luieremmer verkopen? Deze is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De originele luier kampioen heet DiaperChamp, maar er zijn tegenwoordig ook veel namaak modellen verkrijgbaar. Ga je voor de beste kwaliteiten ga je natuurlijk ook voor de originele luier kampioen. Een beetje in ieder geval dat je een goede kwaliteit krijgt, terwijl de prijs echt wel meevalt.

Bekijk de luier kampioen (DiaperChamp)

Afhankelijk van de inhoud van deze emmer betaal je tussen de € 60 en € 120. Hoe groter de inhoud hoe duurder het model, maar dit is niet meer dan logisch. Je kunt ook aparte hygiënezakken erbij kopen maar dit is geen vereiste. De emmer werkt namelijk met alle soorten vuilniszakken of afvalzakken.

Luier kampioen versus andere merken

De luierkampioen oftewel DiaperChamp is het enige merk dat een luchtdichte emmer heeft. Dit betekent dat er dus helemaal geen lucht in de emmer terechtkomt. Hierdoor kunnen er ook geen nare luchtjes ontsnappen. Het verschil met andere soortgelijke luieremmers is dat hier wel altijd (een beetje) lucht bijkomt. Hierdoor stinken deze emmers altijd wel een beetje.

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique