LTO3 schadelijk? Over dit voedingssupplement bij ADHD

LTO3 is een bekend voedingssupplement bij ADHD. Er staan diverse ervaringen van dit product op internet, maar is LTO3 schadelijk? Lees meer over de werking, ervaringen, betrouwbaarheid en waar je LTO3 kan kopen.

Dit is LTO3

LTO3 wordt ook wel het natuurlijk alternatief van Ritalin genoemd. Het is een veel gebruikt voedingssupplement bij ADHD, ADD en HSP. Wat is LTO3?

Dit is een natuurlijk supplement met drie werkzame ingrediënten. Dit zijn de drie hoofdingrediënten:

  • L-Theanine
  • Sementis complex
  • Blauwe glidkruid

L-Theanine is een aminozuur dat zowel een groene en witte thee als in mindere mate ook in zwarte thee voorkomt. Sementis is een visolie en blauwe glidkruid is een plant uit de lipbloemfamilie.

Werking van LTO3

Mensen met aandachtsproblemen, gebrek aan concentratie, nervositeit of hyperactiviteit hebben mogelijk baat bij LTO3. Het gaat hier voornamelijk om mensen met ADHD, ADD en HSP. Het wordt veel als alternatief voor Ritalin gebruikt. Hierbij moet gezegd worden dat LTO3 volkomen natuurlijk is, terwijl Ritalin een onnatuurlijk geneesmiddel is.

De werking van LTO3 berust op de drie hoofdingrediënten. Deze ingrediënten bevatten sterke antioxiderende eigenschappen, ondersteunen het immuunsysteem aan helpen bij celreparatie. Verder zorgt LTO3 voor meer dopamine in de hersenen. Dit laatste is belangrijk, want bij een tekort aan dopamine in de hersenen treden er vermoeidheid en concentratieproblemen op.

Is LTO3 schadelijk?

Van Ritalin is bekend dat het verslavende of schadelijke effecten heeft, afhankelijk van het gebruik. Is LTO3 schadelijk? Omdat het bij dit product op natuurlijke ingrediënten gaat, is LTO3 niet schadelijk. Er zijn geen bijwerkingen bekend, ook niet bij langdurig gebruik. Uit verschillende LTO3 ervaringen is ook nog eens gebleken dat dit middel niet verslavend is.

LTO3 is dus niet schadelijk, kent geen bijwerkingen en is niet verslavend. Over het algemeen kan gezegd worden dat dit middel redelijk veilig in gebruik is. Natuurlijk kan er overgevoeligheid met bepaalde symptomen optreden. In dit geval is het beter om te stoppen met het gebruik van dit middel.

LTO3 bij ADHD: doen of niet doen?

Is het aan te raden om LTO3 bij ADHD te gebruiken? Het gaat hier om een middel met 100% natuurlijke ingrediënten (natuurlijk product). Het heeft een langdurige werking van acht tot tien uur. Dit betekent dat het middel niet vaak hoeft worden ingenomen, gemiddeld een tot twee keer per dag.

LTO3 werkt snel: na inname is er al een effect merkbaar na slechts 30-40 minuten. Toch kan het voorkomen dat het eerste effect pas na 2-6 weken optreedt. Uit verschillende LTO3 ervaringen blijkt dat het middel goed werkt bij uiteenlopende klachten. LTO3 is dan ook zeker aan te raden bij ADHD of ADD.

LTO3 dosering

Dat LTO3 niet schadelijk is, dat is inmiddels wel duidelijk. Natuurlijk is het belangrijk om je aan de juiste LTO3 dosering te houden. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid staat altijd op de verpakking vermeld. Over het algemeen geldt de volgende LTO3 dosering:

  • kinderen tot 45 kg: twee capsules per dag
  • kinderen vanaf 45 kg: drie capsules per dag
  • volwassenen: drie capsules per dag

Haat is aan te raden om de capsules in de ochtend op een nuchtere maag in te nemen. Neem de capsules met wat water in. Moeite om de capsules door te slikken? Dan mag dit door wat appelmoes gemengd worden. Dit laatste is ideaal voor kinderen die dagelijks LTO3 innemen.

Note: wacht na inname 10-15 minuten voordat je suikerproducten eet. Wacht ook één uur met het eten of drinken van melkproducten.

LTO3 kopen – waar te koop?

Wil je LTO3 kopen? Dit middel is niet zomaar verkrijgbaar, het komt oorspronkelijk uit Canada. In Nederland LTO3 kopen blijkt een stuk lastiger. Natuurlijk kun je ook online LTO3 kopen. Er zijn slechts enkele webwinkels die dit product in hun assortiment hebben.

Alternatief LTO3

Zoals je misschien wel is opgevallen bevat LTO3 de werkzame stof L-Theanine. Dit is een natuurlijke rustgever die je in hoge concentraties in witte thee tegen komt. Het zit iets minder in groene thee en nog minder in zwarte thee. Zoek je een alternatief voor LTO3, bijvoorbeeld omdat het niet goed verkrijgbaar is, probeer dan eens witte thee.

De witte thee van Pai Mu Tan is een aanrader, verkrijgbaar in vier verschillende smaken.

Bestel witte thee Pai Mu Tan

Probeer ook eens de witte thee van Yeh Tea, voorzien van een heerlijke mandarijnsmaak. Puur natuur aan goed voor kinderen en volwassenen met ADHD of ADD.

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique