Kinderwekker als slaaptrainer

Een kinderwekker is veel meer dan een middel om je kind op tijd op te laten staan. Je kunt de kinderwekker namelijk ook als slaaptrainer inzetten. Mocht je alleen op zoek zijn naar een wekker voor je kind: dan heb je ook nog eens de keuze uit verschillende modellen. Bijvoorbeeld van lego, voetbal of Frozen. Tja, hoe moet je nou een goede kinderwekker uitkiezen?

Verschil tussen een kinderwekker en gewone wekker

Een kinderwekker ziet er veel leuker uit! Niet alleen voor het kind maar ook voor volwassenen. Tenminste, wanneer je van vrolijke kleuren en opvallende figuren houdt.

Nog een verschil is dat een kinderwekker veel gebruiksvriendelijker is. Een kwestie van aan- en uitzetten zonder allerlei gedoe. Als ouder moet je een kinderwekker soms wel op de juiste manier instellen. Kinderwekker zijn vaak ook voorzien van duidelijke tijdsaanduiding. Bijvoorbeeld grotere digitale cijfers of een bellenwekker met duidelijk afleesbare cijfertjes.

Kinderwekker als slaaptrainer

Kinderen hebben vaak moeite met hun dag- en nachtritme. Hierdoor worden ze veel te vroeg wakker of willen niet naar bed. Een kinderwekker als slaaptrainer is dan de ideale oplossing. Hier hoef je niet eens een echte slaaptrainer voor te kopen, een normale kinderwekker werkt namelijk net zo goed.

Kleine kinderen kunnen niet altijd klok kijken. Dit maakt voor het gebruik van een kinderwekker niet zoveel uit. Het gaat zich erom dat de wekker het kind middels een geluidssignaal waarschuwt.

Hoe zet je een kinderwekker als slaaptrainer in? Stel dat je ’s morgens niet wil dat je kindje voor 7:00 uur zijn of haar bed uitkomt. Dan zet je de wekker op 7:00 uur. Zodra het kind de wekker hoort afgaan weet het dat het uit bed mag. Zo eenvoudig is het eigenlijk.

Slaaptrainer als slaaphulp

Een normale kinderwekker is niet geschikt als slaaphulp. Dan heb je toch echt een slaaptrainer nodig. Deze laat namelijk zien wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Zo hoef je geen discussies met je kindje te hebben: de wekker vertelt dat het tijd is om te gaan slapen.

Bekijk de slaaptrainers

Een slaaptrainer laat ongeveer een half uur voor het slapen gaan een lichtkleur of geluidssignaal zien/horen. Een half uur voor het opstaan is er weer een signaal, waardoor het kind weet dat het (bijna) op mag staan.

Een kinderwekker van de Blokker of Action

Wanneer je op zoek gaan een kinderwekker dan heb je keuze uit verschillende modellen in uiteenlopende prijsklassen. Bijvoorbeeld een kinderwekker van de Blokker of een van de Action. Hier zit toch wel een aardig verschil tussen. Kinderwekkers van de Action zijn zeer goedkoop maar niet altijd van de beste kwaliteit. Terwijl Blokker over het algemeen een goede kwaliteit aanbiedt.

Voor welke kinderwekker je gaat hangt natuurlijk van je eigen budget af. Wil je geen made in China wekker dan zul je toch wat meer moeten betalen. Bedenk dat kinderen soms tegen de wekker aanstoten, er ruw mee omgaan of zelfs ermee gooien. Een hele goedkope wekker is dan zo kapot, wat natuurlijk erg zonde is.

De beste kinderwekker op een rij

Of je nu voor een kinderwekker met een eenhoorn, lego of voetbal thema gaat: kijk vooral naar de kwaliteit. Hieronder vind je enkele kinderwekker die zeer goed verkopen. Misschien heb je hier iets aan en kun je je kind een mooie kinderwekker cadeau doen.

1. Kinderwekker met projectie

Dit is een hele leuke kinderwekker die de tijd op het plafond of de muur projecteert. Zo kun je kind liggend vanuit bed altijd de tijd zien. Deze wekker heeft ook nog eens een goede en luide alarmfunctie. Zelfs de grootste slaapkop wordt hierdoor wakker. Het grappige aan deze  kinderwekker (met FM radiozender) is dat hij ook nog eens een USB oplaadfunctie heeft. Zo kan het kind de smartphone of tablet via de wekker opladen.

Bekijk kinderwekker met projectie

2. JOMI Slaaptrainer en wekker voor kinderen

Dit is een kinderwekker en slaaptrainer ineen. Met een opvallend dierendesign en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze wekker zorgt ervoor dat het kind meer routine krijgt. Het vertelt wanneer je kindje moet gaan slapen en wanneer het weer moet opstaan. Geschikt voor peuters en kleuters, zelfs wanneer ze nog geen klok kunnen kijken.

Het mooie aan deze slaaptrainer is dat hij 30 minuten voordat het kind moet opstaan geel kleurt. Zo weet het kind dat het nog even alleen moet spelen maar niet de kamer uit mag. Wanneer de slaaptrainer groen wordt dan is het tijd om uit bed te komen. Er is ook een functie voor dutjes aanwezig.

Naar de JOMI slaaptrainer

3. Atrium kinderwekker met afbeelding

Een hartstikke leuke kinderwekker met een klassiek design, alsof het om een bellenwekker gaat. Toch is deze voorzien van een geruisloos quarts uurwerk dus geen tikkend geluid. Hierdoor kan het kind een stuk beter slapen. Wanneer het alarm afgaat dan loopt het geluid langzaam op. Deze wekker is voorzien van een snoozfunctie en een alarmknop.

De wijzers zijn verlicht zodat het kind ook in het donker ziet hoe laat het is. Deze kinderwekker is vooral geschikt voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar oud. Hierbij heb je de keuze uit verschillende kleuren met afbeeldingen van een zeemeermin, auto’s of paarden. Een kinderwekker voor jongens en meisjes.

Bekijk Atrium kinderwekker met afbeelding

Met een van deze kinderwekker moet het zeker lukken om je kindje op tijd uit bed te krijgen. Moet het kind naar school? Zorg dan dat je de wekker ruim op tijd zet. Kinderen hebben minimaal een half uur nodig voor aankleden en eten, maar vaak nog meer.

Blijgezond.nl is een initiatief van gezondheidsdeskundige Dominique