Coronavirus mondkapje – beschermende werking

Met een coronavirus mondkapje bescherm jij jezelf tegen dit virus. Het is wel belangrijk om voor een goed mondmasker te kiezen. Er zijn namelijk heel wat mondkapjes die niet de juiste bescherming bieden. Bekijk welk corona virus mondkapje wél een goede keuze is.

Zo werkt een mondkapje

Een mondkapje of mondmasker dekt de mond en neus (luchtwegen) af. Je kunt er wel gewoon door ademhalen! Het kapje bevestig je met een elastiekje achter de oren. Er zijn ook mondkapje die je met twee touwtjes of een elastiek aan de achterkant van je hoofd knoopt, hoewel dit soort producten minder vaak wordt gebruikt.

Een mondkapje beschermt je tegen binnendringende deeltjes, stof, bacteriën en virussen. Hoe grover het mondkapje, hoe minder groot de bescherming. Goedkope mondkapjes zijn dan ook alleen bedoeld om je te beschermen tegen vuiligheid en grove stofdeeltjes. Alleen de kapjes met een goed filter houden ook virussen, bacteriën en fijnstof tegen.

Top vijf beste coronavirus mondkapje

Weet wat je koopt, dit geldt al helemaal op het gebied van mondmaskers. Ieder type masker heeft zijn eigen functie. Het chirurgisch mondmasker biedt een goede bescherming tegen ziekteverwekkers. Hierbij kun je onderscheid maken tussen het chirurgisch mondmasker voor patiënten of voor medisch personeel. Een ademhalingsbeschermingsmasker beschermt tegen ziekteverwekkers en kenmerkt zich door een FFP codering.

Een FFP 1 masker biedt een lage bescherming, een FFP 3 masker biedt een minimale bescherming van 99%. Bekijk hieronder de top vijf beste coronavirus mondkapjes. Let op: het gaat om maskers die op dat moment goed verkocht worden. Bij elk product zie je de beschermingsfactor.

Op de plaatjes hieronder zie je wat nog verkrijgbaar is. De linkjes in de tekst zijn mogelijk niet meer actueel, ga dus van de plaatjes uit.

1. Drie-laags mondkapjes – geen keuring

50 wegwerp anti virus mondkapjes die mond en neus goed afdekken. Dit mondkapje heeft stof filterende eigenschappen. Geen keuring. Met de uitbraak van het coronavirus mogen verkopers geen bescherming meer claimen.

Bekijk drie-laags mondkapjes

2. Mondkapje (3M) – met touwtjes – FFP2

Ook weer mondkapjes met een FFP2 bescherming. Van het merk 3M en van goede kwaliteit. De zijkant mag niet meer dan 8% doorgelaten, wat een goede bescherming biedt. Natuurlijk is het belangrijk om het mondkapje regelmatig te wisselen. In de thuissituatie hoef je het niet te dragen, maar wel wanneer je de straat op gaat. Draag het mondkapje wanneer er sprake is van een corona virus uitbraak.

Naar mondkapje 3M – met touwtjes

3. Mondkapjes medisch – met elastiek – FFP3

Even goed opletten, want het betreft hier medische mondkapjes met een hoge beschermingsfactor (3 laags filtratie). Hoog neusgedeelte met anti aanslag. Wordt veel binnen de medische wereld gebruikt en behoort dan ook tot de top 5 beste mondkapjes.

Bekijk mondkapje medisch – met elastiek

4. Mondkapje FFP3

Een van de beste maar ook duurdere mondkapje corona virus. Het gaat hier om een mondmasker met filter. Het beschermt tegen fijn stof, dampen, nevels en besmette lucht. Dit mondmasker is per stuk in folie verpakt en hierdoor hygiënisch in gebruik. Het biedt optimale bescherming tegen verschillende virussen. Helaas is dit mondmasker wel duurder dan zijn voorgangers, maar absoluut een van de betere op het gebied van bescherming.

Naar mondkapje FFP3

5. Mondkap 3 stuks – FFP1

Een set van vier mondkapjes dat bacteriën en virussen tegenhoudt. De beschermingsfactor bedraagt minimaal 80%. Het stoffilterkeuring bedraagt P2. Dit mondmasker beschermt niet alleen tegen virussen maar ook tegen verschillende soorten fijnstof. Het model is misschien wel iets minder praktisch: het is geheel rond en kan hierdoor minder prettig zitten. Je moet voor jezelf uitmaken of je dit wel fijn vindt. Bekijk dan ook zeker het plaatje voordat je deze mondkapjes aanschaft.

Bekijk mondkap 3 stuks

Overige coronavirus mondkapje

Bij de uitbraak van een nieuw virus ontstaat er altijd een grote run op mondkapjes. Het kan dus zomaar zijn dat een van bovenstaande producten is uitverkocht. Op zoek naar een coronavirus mondkapje? Bekijk hieronder de lijst met alle beschikbare mondkapjes.

Lijst mondkapjes

Deze artikelen zijn met veel liefde en zorg door Dominique geschreven ❤️